Trädgårdsblomman

Småhusområde - Nybyggnad

I denna lugna del av Skälby låg det tidigare en handelsträdgård med prunkade odlingar i växthusen. Nu skapar vi en grön trädgårdsstad med av klassiska trävillor samt smarta putsade parvillor.

Vi har utvecklat områdets fina kvalitéer och placerat husen noggrant kring befintliga träd och en vacker berghäll i kvarterets mitt. På varje tomt finns möjlighet att skapa uteplatser i flera vädersträck så man kan njuta av solen hela dagen och hitta sin egen favoritplats.

Villorna
Klassisk trähusarkitektur i en sober och traditionell färgskala har varit utgångspunkt för de generösa villornas utformning. Till detta har vi adderat bra vardagsfunktioner för ett bekvämt liv. Ett exempel är kopplingen från köket till garaget direkt via tvättstugan.

En lång rums-svit av kök, matsal och vardagsrum upptar hela fasadlängden mot trädgården och har utblickar och pardörrar mot de väl tilltagna trädgårdarna i kvarterets skyddade och grönskande mitt.

I grundutförande finns fyra sovrum på mellanplanet, alla placerade i hörn med fönster i två vädersträck, vilket ger vackra rum och fint ljusflöde. I mitten ligger allrummet som blir till ett extra vardagsrum med väl tilltagna mått, vilket möjliggörs av att detta plan är löst helt utan korridorer.

Vindsvåningen är flexibel att inreda efter behov; fler sovrum för många gäster, en privat våning för mamma och pappa, biosalong eller mikrobryggeri.

Parvillorna
Parvilla är en lek med ord och samtidigt vår ambition; att fånga villans kvalitéer i ett parhus. Stilen är sober putsarkitektur med individuella inslag. Varje bostad har en egen kombination av putskulörer med en ljus grå baston och ett putsparti vid huvudentrén med en unik kulör för varje bostad.

Planlösningarna är effektiva och ger möjlighet till många rum. Kök och vardagsrum finns på entréplanet med direkt access till trädgård och terrass. Mellanplanet har ett rent upplägg med fyra sovrum och ett allrum. Vindsvåningarna har högt till nock, och precis som i villorna är de är möjliga att inreda och indela efter egna tankar och behov.

Besök även projektets egen webplats www.tradgardsblomman.se för mer info.

Fakta

Adress: Spjutvägen/Runstensvägen, Järfälla kommun
Byggnadsår: 2016-2017
Bruttoarea: ca 3750 m² (7 villor + 4 parvillor)
Ansvarig arkitekt: Gabriel Wiklund
Medverkande: Stella Reijo
Beställare: Noccon AB
Visualisering: Studio Superb

Se fler projekt